Bila Emak Berdrama

"Petua Bagaimana Kekal Aman Bersama Anak-Anak"

Beli Di Sini

Apa yang menarik tentang buku ini?

 Beberapa perkara menarik yang bakal dihidangkan untuk anda

Parenting is about sharing your experience so that more parents making less mistake"

Itulah yang selalu saya ungkapkan kepada ibu bapa yang meminta nasihat perihal keibubapaan.

Berkisah tentang pengalaman sendiri, saya mengalami pelbagai tempoh kesukaran dan ujian. Bermula seawal ketika mengandungkan anak pertama, kemudian diuji pula dengan anak yang mempunyai masalah kesihatan. Ketika anak sudah membesar, otak ligat pula mencari idea untuk melakukan aktiviti bersama mereka dan terhasillah 'DIY' (Do-It-Yourself) yang ringkas tanpa kos perbelanjaan yang tinggi

Adakalanya, saya akui saya memang ada melakukan kesalahan. Namun saya rangkumkan kesemuanya menjadi cerita, info dan tips sebagai pedoman, agar ibu bapa lain tidak melakukan kesalahan yang sama.

5 sebab kenapa anda perlu dapatkan buku ini

1. Sebuah tulisan dari pengalaman sebenar

2. Bahasa yang santai dan mudah

3. Digabungkan dengan ilustrasi yang gembira!

4. Penuh dengan tips yang berguna

5. Beberapa projek DIY untuk anak-anak anda!


Juga boleh dapatkan versi digital di sini:


DAPATKAN VERSI DIGITAL

Dapatkan buku ini di kedai-kedai pilihan berdekatan anda!

Tahukah anda siapakah penulis buku ini?

Mari kita kenali siapakah beliau :)

info menarik tentang penulis

1. Bermula dengan blog sejak 2004. Capaian blog view dan Google Plus melebihi 8 juta

2. Gemar menulis dengan gaya bahasa santai sesuai dengan ibubapa moden masa kini

3. Perkongsian dari pengalaman dan pembacaan dengan 3 orang anak lelaki

4. Pernah bekerja dan kini surirumangtangga membuatkan dapat menyelami kedua-dua peranan

Apa kata mereka tentang buku ini

Dari para professional yang berpengalaman luas dalam pendidikan keibubapaan
dan anak-anak hinggalah sahabat dan pembaca setia.

Karya yang kreatif, disulami unsur humor. Sesuai untuk tatapan ibu bapa tidak kira peringkat usia!

— Jamilah Samian · Penulis buku 'Cool Mum, Super Dad' & 'Groovy Guide: Parenting Gen Y & Z'

Buku ini membawa kelainan! Ia mengandungi tips-tips yang praktikal dan sesuai dengan gaya hidup ibu bapa di Malaysia.

— Lily Maznah Muas · Perunding Pembelajaran Kanak-Kanak ALIMKids

Sebuah penulisan yang menarik, hasil daripada pengalaman sendiri. Penulis mengungkapkannya dengan bahasa yang mudah dan senang untuk diamalkan, insya-Allah.

— Ummi Rose · CEO Raudhatus Sakinah

It's been a privilege to watch her shine even brighter as years go by. Doesn't matter where, and what she does, she always gives her best. Inspirational

— Intan Nahariah · Bekas Rakan Sekerja

Syok habis baca buku BEB ni. Penyampaian dalam bahasa santai ada lukisan comel-comel yang mencuit hati si pembaca dan yang paling penting apa yang ingin dikongsi oleh penulis memang sampai ke hati pembaca..

— Fazillah Abdul Ghani · BFF

Dengan bahasa mudah faham dan gaya santai, amat mudah untuk membacanya dan khatam dengan cepat!

— Lailasani · Admin group parenting MTMA

Alhamdulillah selesai membaca..worth reading! Bahasa santai, penuh dengan nasihat dan tips berguna untuk emak drama queen macam saya. hihi..

— Madihah Sahimi · Doktor

Bacaan santai untuk mama. Penulisan yang santai dan grafik yang menarik. Tak sabar mama nak buat aktiviti yang dikongsi dengan Ammani!

— Basyirah · Kenalan lama

Yeaayyy dah dapat beberapa hari lepas. Alhamdulillah syukur dan terima kasih di atas pemberian buku Pn Salwa Mohd Saleh yang laku keras ni. Dapat aura dan ucapan dalam buku ni

— Shikin Hamzah · Kenalan online dari Qatar

Dah lama berkenan kat buku ni. Namun, harini baru diberi kesempatan oleh-Nya untuk dapatkan BEB. Siap dapat bergambar dengan penulis :)

— Ija Ramli · Ibu 3 anak perempuan

Two thumbs up! Bahasanya santai.. Rasa macam Salwa ni tengah borak dengan kita dan sepanjang masa baca buku ni saya tergelak sorang-sorang..haha. Banyak benda yang terkena diri sendiri dan gaya penceritaannya memang kelakar ok. :D

— Hanun Farha · Kenalan Online

Serius baca buku hang sambil menyerongeh ja sebab memang itu la pun yang dialami setiap hari. Ayat-ayat simple dan memang kena la kat jiwa. :)

— Nurulashikin · Kawan Sekolah